Miljö

Livskvalitet i fokus

Meningsfull vardag
Vi lägger stor vikt vid en jämn rytm i det dagliga livet. Utevistelse är viktig på Tunaberg och att vistas ute i vår vackra trädgård hör till vardagen. Det för med sig mycket gott såsom bättre aptit, sömn och inte minst glädjen att höra fågelsång och känna dofter från naturen. Vi har musikstunder och högläsning. Det finns tid för samtal och eftertanke. Alla har möjlighet att delta i socialt samspel såväl som att tillbringa tid i lugn och ro.

Maten – äkta och naturligt
Maten skall smaka bra och vara av högsta kvalitet, den ska ge upplevelser och väcka minnen. Den tillagas i det gemensamma köket av råvaror, som i första hand är närodlade biodynamiska eller ekologiska. På förmiddagarna genomtränger matdoften vårt boende och väcker aptiten. Medarbetare och boende har gemensamma måltider och kaffestunder då man samtalar och umgås.

Ett rikt kulturliv
Högtider och helger firar vi tillsammans med musik och god mat. Jul, påsk, midsommar, födelsedagar, kräftskivor, höstfester och lucia firas traditionellt. Alla tillfällen tas tillvara för att gamla minnen ska återupp-livas. De gamla ges möjlighet att leva i överensstämmelse med det liv de levt förut.

Lunch på Tunaberg, här serverar vi närodlad mat till våra boenden.